جویدن ناخن معمولا از دوران کودکی شروع میشود و تا بزرگسالی ادامه مییابد. در حالی که ناخن جویدن یک مشکل رایج است اما میتواند ناشی از تعدادی رفتار باشد که از استرس گرفته تا اضطراب را شامل میشود .
اگرچه ممکن است متوقف کردن این رفتار ساده به نظر برسد، اما بسیاری از افرادی که تلاش کرده اند این عادت را ترک کنند موفق نشده اند. آنها در عوض نه تنها ناخن های آسیب دیده را تجربه می کنند، بلکه آسیب به پوست و درد اطراف بستر ناخن را نیز تجربه می کنند.
این مقاله درباره رفتارهایی که منجر به ناخن جویدن می شود، از اضطراب گرفته تا اختلالات سلامت روان ، نحوه پرهیز از جویدن ناخن ها و زمان مراجعه به پزشک صحبت می کند
جویدن ناخن، به نظافت پاتولوژیک نیز معروف است. همچنین می تواند رفتار برخی از اختلالات باشد، همچنین می تواند ناشی از استرس و اضطراب، بی حوصلگی باشد.
جویدن ناخن ممکن است توسط رویدادهایی که باعث استرس و اضطراب می شوند، تحریک شوند. برخلاف واکنشهای فیزیکی، مانند تپش قلب، که میتواند به جنگ یا گریز منجر شود، ناخن جویدن راهی برای رهایی از استرس و اضطراب است زیرا احساس خوبی القا میکند.
مقاله پیشنهادی روشهای کنترل استرس
یک مقاله علمی منتشر شده بیان میکند که استرس تنها دلیل اختلالات جویدن ناخن نیست، بلکه کسالت و ناامیدی نیز میتواند نیاز به انجام کاری به جای هیچ کاری را تحریک کند. این نوع رفتار می تواند توسط یک شخصیت کمال گرا ایجاد شود.
ناخن جویدن یک اختلال رفتاری تکراری متمرکز بر بدن است که در مجموعه اختلال وسواس فکری-اجباری است. اختلال وسواس فکری-اجباری زمانی است که یک فرد «افکار، ایدهها یا احساسات ناخواسته (وسواس) داشته باشد که او را به انجام کاری تکراری وادار میکند. رفتارهایی از این نوع میتواند فعالیت های روزمره و تعاملات شخصی فرد را مختل کند. عمل نکردن به رفتار اجباری بیشتر باعث ناراحتی می شود تا این که تسکین دهد. در صورت جویدن اجباری ناخن، احساس خوبی دارد و استرس را از بین می برد.
سایر اختلالاتی که ناخن جویدن ممکن است داشته باشد عبارتند از:
برخی از مطالعات نشان می دهد که اگر ناخن خود را میجوید، به احتمال زیاد این عادت را از والدین خود گرفته اید، نه با مشاهده، بلکه از طریق ژنتیک. اگر فرزند شما دارای اختلال وسواس فکری باشد، مطالعات جمع آوری شده از خانواده نشان می دهد که این اختلال ژنتیکی است.
جویدن ناخن عوارض جسمی و روانی زیادی دارد که عبارتند از:
ناخن جویدن معمولی و طولانی مدت می تواند رشد طبیعی ناخن را مختل کند و منجر به تغییر شکل ناخن ها شود. در برخی موارد، جویدن شدید ناخن تا نوک می تواند ناشی از اختلال وسواس فکری باشد.
برای شکستن عادت جویدن ناخن یا درمان ناخن جویدن طولانی مدت که ناشی از اختلالات روانی است، چندین راه حل از کوتاه کردن ناخن تا درمان شناختی رفتاری (CBT) ممکن است کمک کننده باشد.
ساده ترین راه حل این است که ناخن های خود را به سادگی کوتاه کنید، که ممکن است انگیزه شما را برای نیش زدن آنها ایجاد کند. با این حال، اگر اغلب استرس و اضطراب را تجربه میکنید یا به اختلال وسواس فکری-اجباری مبتلا هستید، حتی ناخنهای کوتاه ممکن است شما را از جویدن آنها یا جویدن کوتیکول یا ناخنهای آویزان منصرف نکند.
صرف زمان و هزینه برای مانیکور یا کوتاه کردن ناخن اغلب ممکن است انگیزه کافی برای جویدن ناخن های شما باشد. گزینه دیگر استفاده از دستکش برای جلوگیری از جویدن ناخن است.
یک راه آسان و کارآمد برای دور نگه داشتن انگشتان از دهان این است که دستان خود را مشغول نگه دارید. بسیاری از فعالیت های خلاقانه وجود دارد که می توانید سعی کنید حواس شما را از جویدن ناخن پرت کنید، مانند: آشپزی قلاب بافی بافندگی رنگ آمیزی مجسمه سازی کار سفالی
می توانید لاک ناخن با طعم تلخ را در یک داروخانه محلی پیدا کنید و آن را به ناخن های خود بزنید. اگر نمی توانید این نوع لاک ناخن را پیدا کنید، گزینه دیگر این است که مخلوط سیب تلخ را روی دستان خود اسپری کنید. می توانید آن را با استفاده از سرکه سفید، سرکه سیب و آب درست کنید
یکی از روش های جلوگیری از جویدن ناخن، یادگیری عواملی است که شما را مضطرب، استرس یا کسل می کند. اگر نمی توانید متوقف شوید و ناخن جویدن بیشتر و بیشتر به عادت تبدیل می شود، با مشاور خود صحبت کنید تا به یک روانپزشک ارجاع دهند. با درمان، می توانید روش های درمان شناختی رفتاری را برای شناسایی یا اصلاح رفتار خود بیاموزید. اگر اختلالی دارید، ممکن است نیاز به درمان مناسب با دارو داشته باشید.
نیش زدن گاه به گاه ناخن های شما ممکن است نیازی به مراجعه به پزشک نداشته باشد، اما اگر بستر ناخن شما عفونی شده باشد و عفونت به دهان شما سرایت کرده باشد، باید به پزشک مراجعه کنید تا تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار بگیرید. اگر ناخن جویدن شما به حدی رسیده است که نمی توانید آن را متوقف کنید و بر عزت نفس و روابط شما تأثیر می گذارد، برای مراجعه به یک کلینیک روانشناسی درخواست دهید.