ما انسانها تصمیمات مهم زیادی در زندگی خود میگیریم. از انتخاب رشته تحصیلی گرفته تا یکی از مهمترین تصمیمات زندگی با نام ازدواج. مسلما برای انتخاب و تصمیمگیری درست درباره ازدواج باید شناخت کاملی هم از خود و هم از طرف مقابل داشته باشیم.
به عنوان مثال شما میبایستی بدانید که همسرتان در چه خانوادای رشد پیدا کرده و با اخلاق، فرهنگ، علایق و ... به خوبی آشنا شوید. اما این نکته را فراموش نکنید که ممکن است عقاید و دیدگاههای شما با همسرتان متفاوت خواهد بود و اساسا ازدواج صحیح با شناخت و پذیرفتن این اختلافات و تفاوتها شکل خواهد گرفت. اما این پروسه نیاز به آموزش دارد و شما میبایستی بیاموزید که چگونه با این تفاوتها زندگی کنید.
متاسفانه ما ممکن است به دلایل مختلفی انتخاب و ازدواجهای اشتباه داشته باشیم. این اشتباهات از تصورات غلط ما نشات میگیرد، تصورات غلطی درباره هم کفو بودن نظیر تناسب سنی، اقتصادی، فرهنگی، خانوادگی.
ما میبایستی معیارهای صحیحی برای ازدواج را انتخاب کنیم. معیارهایی نظیر سلامت شخصیت (نه به طور کامل، بلکه وجود حداقلهای سلامت شخصیتی کفایت میکند) و یا تناسب داشتن شخصیتهای طرفین.
این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که لزوما هر دو فرد سالم و خوبی، درکنار هم خوشبخت نمیشوند. ممکن است دو فرد به تنهایی در فردیت خود بسیار انسانهایی خوب و دارای سلامت شخصیت باشند اما درکنار هم به خوشبختی نرسند.
ما به طور کلی در مشاوره پیش از ازدواج مهارتهای زندگی مشترک نامزدها را ارزیابی خواهیم کرد. همچنین بررسی خواهیم کرد که آیا اصلا طرفین نامزدها برای ازدواج آماده هستند و از لحاظ رشدی، به جایگاه ازدواج رسیدهاند؟ و بعد از بررسی این مسائل، میبایستی همسانی نامزدها، هم کف بودنشان و همچنین هماهنگی میان آنها ارزیابی قرار گیرد. شما در انتخاب شریک زندگیتان با معیارهای متفاوتی روبرو خواهید شد، معیارهای ظاهری نظیر زیبایی، غیر ظاهری نظیر تحصیلات، مذهب و همچنین تعریف متفاوتی که هرفرد از خوشبختی برای خود دارد.
شما وقتی در راهی قصد دارید قدم بردارید که آیندهای نامعلوم دارد، نیاز به یک راهنما دارید تا راه را برای شما روشن سازد، مشاوره پیش از ازدواج اگر که با شخص صالح و متخصص در این زمینه صورت گیرد، مسیر این راه برای شما هموار خواهد شد و آگاهی شما از ازدواج افزایش مییابد.
شما در مشاوره پیش از ازدواج - هدف خود را از اینکه میخواهید ازدواج کنید درک میکنید، همچنین مشاور به شما مهارتهای لازم در زندگی و در برابر بحرانها را آموزش میدهد، شما یاد خواهید گرفت چگونه مسائل مالی خود را مدیریت کرده و بدون دخالت اطرافیان و آشنایان بتوانید تصمیمات درست و منطقی بگیرید. نحوه ابراز احساسات و محبت کردن به همسرتان را یاد خواهید گرفت.
فراموش نکنید که مشاور فقط به شما نقاط قوت و ضعف همسر و شما را نشان میدهد، برطرفکردن این مشکل و تلاش برای تقویت نقاط ضعف کار شما است. شما در میان خانواده و آشنایان مجبور به انجام عمل و یا کاری خواهید شد، اما مشاور به عنوان یک محرم اصرار فقط صحبتهای شما را شنیده و براساس علم و تجربه خود نقاط ضعف و قوت شما را میگوید و همچنین راهحل آن را نیز پیش روی شما میگذارد.
دلایل زیر را می توان به عنوان فواید مشاور پیش از ازدواج نام برد:
کسب آگاهی
مشاوره پیش از ازدواج شما را از وظایف و مسئولیت های ازدواج آگاه می سازد و مهارت های لازم و موثر در خصوص برقراری یک رابطه ی سالم را به شما می آموزد.
شناخت
مشاوره ی پیش از ازدواج به شما کمک می کند علایق و سلیقه ها, بلوغ فکری و جنسی,اهداف و تفاوت های طرف مقابل را بشناسید.
حل اختلافات
مشاور به شما کمک می کند که مشکلات و اختلافات را به شیوه ای موثر حل کنید. به طرف مقابلتان خوب گوش دهید و به شکل کارآمد پاسخ دهید.
انتخاب مناسب
مشاور از طریق گفت و گو و پرسشنامه به شما کمک می کند میزان همسانی خود و طرف مقابل را بهتر بشناسید و با آگاهی از تفاوت ها و نواقص طرف مقابل تصمیم بهتر و آگاهانه تری بگیرید. یک مشاور هرگز به شما امر و نهی نمی کند و نمی گوید این کار را بکنید یا نه بلکه با آگاهی رسانی به شما کمک می کند خودتان بهترین تصمیم را بگیرید.
ساختار جلسات پیش از ازدواج تقریبا مشخص است، اما ممکن است با توجه به نیاز زوجین این جلسات کم و یا زیاد شود. به طور کلی تعداد جلسات میانگین از 5 تا 10 جلسه است که این جلسات متشکل از چند جلسه به صورت مشترک و چند جلسه به صورت فردی است.
شما میتوانید ساختار را به این شکل فرض نمایید که جلسات اول تا سوم به صورت مشترک بوده تا در مورد میزان و مدت زمان آشنایی طرفین و دلایل آنان برای ازدواج صحبت شود. بعد از آن یک تا دو جلسه به صورت فردی برگزار میگردد، تا نقاط قوت و ضعف هر فرد و همچنین نگرش و شخصیت طرفین مورد بررسی قرار گیرد و بعد از آن در جلسه ششم تا دهم مجدد جلسات به صورت مشترک برگزار خواهد شد تا نتایج این جلسات، آزمون ها و ارزیابیهای صورت گرفته به صورت مشترک بیان شود.
فرآیند مشاوره پیش از ازدواج، فرآیندی روتین و معمول است، در گام اول آشنایی مختصری با زوجین ایجاد شده و درمانگر و مشاور خود را معرفی میکند. سپس جلسه ادامه پیدا کرده و سوالاتی مطرح میشود که در آن انتظارات و اطلاعاتی از زوجین دریافت میشود.
شرایط خانوداگی طرفین، سن، تحصیلات و ... مورد ارزیابی قرار داده شده و در جلسات پیش رو معیارهای طرفین، بررسی میزان انطباق میان معیارها و انتخاب ذهنی، بررسی موارد عدم انطباق، ظرفیتهای طرفین در عشق ورزیدن و تحمل مشکلات به صورت مشترک مورد مطالعه قرار میگیرد.
در جلسات انفرادی دغدغهها و نگرانیهای طرفین را مورد بررسی قرار میدهند، و همچنین نیازهای روان شناختی زوجین نیز ارزیابی میشود. در جلسات مشترک انتهایی مشاور میزان تعادل نیازهای روان شناختی طرفین را مورد بررسی قرار میدهد، همچنین معیارهای ازدواج رابطه را بیان کرده و ظرفیتهای عشق ورزیدن را پس از توضیح مربوطه به آنان آموزش میدهد. و بعد از آن نوبت به جمعبندی و تصمیمگیری نهایی میرسد که مشاور آن را با شما مطرح میکند.
حضور دو طرف در مشاوره پیش از ازدواج دقت و کیفیت جلسات را بالا می برد و می تواند کمک بیشتری به شما بکند اما اگر طرف مقابلتان به آمدن تمایل ندارد حضور شما به تنهایی هم می تواند موثر باشد چرا که در جلسات یاد می گیرید که باید به چه نکاتی در تصمیم گیری بیشتر دقت کنید , مهارت های لازم برای یک رابطه خوب را یاد می گیرید و به شناخت بیشتری می رسید.
اگر طرف مقابلتان به مشاوره نمی آید باید دلیل را از او جویا شوید و مسائل موجود را با کمک مشاور حل کنید و به مرور او را ترغیب کنید.
آیا حرف هایی که در مشاوره پیش از ازدواج مطرح میشه به طرف مقابلم هم منتقل خواهد شد؟
پاسخ این سوال به خواست شما بستگی دارد. تمام حرف هایی که در جلسات فردی گفته می شود به شکل یک راز بین شما و مشاور می ماند مگر اینکه شما تمایل داشته باشید که از طریق مشاور حرف هایتان را منتقل کنید.
همانطور که در قبل گفته شد، مشاور ازدواج فقط نقش یک راهنما را دارد و تصمیم گیرنده نهایی شما هستید. مشاور با توجه به اطلاعاتی که از زوجین کسب کرده است نظرات خود را بیان میکند و این طرفین هستند که میبایستی انتخاب کنند.
مشاور به شما کمک می کند ابعاد شخصیتی طرف مقابل , تفاوت ها و مشکلات احتمالی در آینده تان را بهتر بشناسید و یاد بگیرید چگونه با آن ها مواجهه شوید و آن ها را حل کنید. در واقع مشاوره پیش از ازدواج مثل یک واکسن از بروز اختلافات جدی در آینده پیشگیری می کند.
پس نگرانی بابت این موضوع که مشاور بگوید شما مناسب هم نیستید و ... بیمعنی است. با توجه به جلسات مشاوره و جمعبندی صحبتهای شما ممکن است 4 راه ایجاد شود.
در مرحله اول اگر نیازها شبیه هم باشند، تعادل میان نیازها برقرار باشد و مهارتهای بین فردی قابل قبول باشد. مشاور ازدواج را بلامانع اعلام میکند و توصیه به ازدواج نیز صورت میپذیرد. اما در مراحل بعدی باتوجه به جلسات ممکن است نتایج زیر اعلام شود.
این تحلیلها و نتایج با توجه به صحبتها و جمع بندیهایی که مشاور از جلسات مشترک و فردی با شما داشته است دریافت و درقالب نتایج به شما توضیح داده میشود. بهترین زمان مشاوره پیش از ازدواج؟
حال که با اهمیت مشاوره پیش از ازدواج آشنا شدید، بهتر است آن در زمانی درست صورت پذیرد. برای داشتن یک جلسه مشاوره خوب، بهتر است کمی از مدت آشنایی گذشته باشد تا شناخت نسبی، نسبت به همدیگر پیدا شده باشد.
همچنین باید این نکته را در نظر بگیرید که اگر مدت زیادی از آشنایی گذشته باشد، به دلیل ایجاد شدن رابطه عاطفی ممکن است سودمندی جلسات مشاوره را کم کند. اما اگر شما در مرحله آشنایی با فردی هستید و قصد دارید منجر به ازدواج شود، توصیه میشود جلسات مشاوره خود را آغاز کنید.
ازدواج مجدد تفاوت های زیادی با ازدواج اول دارد و چالش های جدید و متفاوتی دارد، به خصوص اگر از ازدواج قبلی یکی از زوجین فرزندی داشته باشند. دیدگاه ها در ازدواج دوم به دلیل تلخی یک شکست بسیار متفاوت است، به دلیل همین چالش ها مشاوره ی پیش از ازدواج برای ازدواج دوم حتی بسیاری ضروری تر و مهم تر است.
بهتر است نقش مشاور را در زندگی خود مانند یک دوست و راهنما ببینید. مشاورین با توجه به دانش و تخصص خود مشکلات احتمالی پیش روی شما را بررسی کرده و شما را از آن آگاه میسازند. مشاوره پیش از ازدواج نیز میتواند کمک شایانی به انتخاب درست و آموزش برای برخورد با مشکلات کند.
ازدواجی خوب و درست ارتباطی به بخت و یا شانس نخواهد داشت و فقط به آگاهی طرفین از یکدیگر و همچنین روشهای مقابله و برخورد با سختیها ارتباط دارد. از همین جهت برای پیشگیری از مشکلات احتمالی پیشنهاد میکنیم با مشاورین مجرب ما تماس گرفته و یا از طریق لینک ... با ما در ارتباط باشید.